Andrew Reynolds Polaroids expo in TOM’s

Andrew-Reynolds-Polaroids

Dat iconische skateboarder Andrew Reynolds ook een begaafd fotograaf is wist je wellicht al. Dat een bijzondere serie polaroid’s uit zijn jonge jaren binnenkort als expo in Amsterdam te zien is wellicht nog niet.

De expo is simpelweg getiteld ‘Polaroids’ en wordt door zijn kledingpsonsor Altamont naar Nederland gebracht. In de serie zie je Reynolds en zijn crew als jonge skateboarders tot aan de Birdhouse dagen en de Piss Drunx posse. De groep skate pro´s berucht om hun party mentaliteit voorzien, van overmatig drank en druks gebruik. Puur jeugdsentiment natuurlijk voor iedere skateboarder opgegroeid in de 80’s en 90’s. Baggy pants, lange shirts en bulky shoes, skaten op zelfgemaakte rampjes want nog niet elk dorp had een aangelegd skateparkje. En veel street natuurlijk.

Baggy pants, lange shirts en bulky shoes, skaten op zelfgemaakte rampjes

Verschil tussen jou en Reynolds natuurlijk dat zijn skate Casinoscapital in United Kingdom buddies zoal Willy Santos, Ochean Howell en Tony Hawk waren. Bijzonder aan de beelden is dat het een privé archief van Reynolds is en daarmee weinig gezien materiaal.

Voor wie zich mocht afvragen of Reynolds zijn skateboarden zelf ook de moeite waard is, fris nog even je geheugen op met de Birdhouse edit hieronder van eind jaren negentig.

Waar: TOM’s, Damstraat 32, 1012 JM Amsterdam (facebook event)
Wanneer: opening vrijdag 22 augustus, 18.00 – 21.00 uur (yes you’re welcome, geen invite nodig, bier en pizza aanwezig). De expo loopt nog tot en met 5 september.

Latest posts by Danny (see all)