G-Shock x Maharishi

GD-X6900MH-1_casio2

Horloge merk G-Shock gaat voor de derde keer de samenwerking aan met het Engelse label Maharishi.

Maharishi is in 1994 opgericht door Hardy Blechman en kreeg veel bekendheid met zijn in 2004 gepubliceerde DPM: Disruptive Pattern Material. Oftewel, camo. Het 900 pagina tellende boekwerk is de meest uitgebreide encyclopedie van camo-prints denkbaar. De ondertitel van het merk is pacifist military design, waarmee ze afstand nemen van de militaire hoek waarin je camo ook kan plaatsen.

Inspiratie voor de huidige collectie en ook de samenwerking met G-Shock is de zogenaamde prepper cultuur. In het geval van Maharishi, de Pacifist prepper cultuur. Preppers zijn die figuren die zich voorbereiden op het einde van de wereld, kelders met voorraden aanleggen, survival en militaire trainingen doen voor als het einde daar is.

Een soort vergevorderde duurzaamheidsfreaks

Daarnaast is er een prepper die vooral streeft naar onafhankelijkheid van traditionele voedsel en energie bronnen. Een soort vergevorderde duurzaamheidsfreaks, waar ook kleinschalige en duurzame landbouw bij hoort. Een nog extremere vorm daarvan is biodynamische landbouw. Een ware filosofie, die uitgaat dat hemellichamen van invloed zijn op de groei van gewassen. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor de maan. Juist, dat patroon wat je al dacht te zien in de print van het horloge.

De print zelf is met geavanceerde print technieken op het horloge aangebracht, het resultaat: een bizar gedetailleerd patroon op een horloge in een gelimiteerde oplage.

GD-X6900MH-1_package

Latest posts by Danny (see all)