House of Vans Londen

House of Vans London

Schoenen merk Vans opent een wel heel bijzondere ruimte in Londen, onder Londen om exact te zijn. De zogenaamde Old Vic Tunnels, gelegen onder het Waterloo metro station worden het toneel voor House of Vans. 

Al in 2009 werd in de oude metro tunnels een venue geopend waar zoal de Engelse première van Banksy’s Exit through the Gift Shop documentaire plaatsvond. De locatie was een zuster venue van het nabijgelegen The Old Vic Theater, waar de Amerikaanse acteur Kevin Spacey artistiek directeur is. Spacey is ook de curator van de huidige ruimte waar House of Vans een permanenten plek krijgt.

Vans zet hier een oase van youthculture neer met een muziekzaal, kunstgalerij, artiestenlabs, cafe, bars, bioscoop en niet te vergeten een dijk van een skatepark. Zowel street, mini als een bowl zal er te vinden zijn. Als we de miniramp in een kraakpand nabij Bricklane niet meetellen, dan is dit het enige overdekte skatepark van Londen. In elk geval de enige met een permanent karakter.

Ook krijgen in de tunnels opkomende en gevestigde kunstenaars de mogelijkheid om kosteloos te exposeren. Er worden workshops gehouden en in de 850 man grote concertzaal zullen veelal gratis concerten te zien zijn, livestreams en gecrowdsourcede evenementen plaatsvinden. Kortom, een hele dikke must see als je in Londen bent. Wat? Je moet er zelf voor heen. De opening is op 9 augustus, check de vorderingen op houseofvanslondon.com.

Latest posts by Danny (see all)