In de categorie top of flop: Urban Art House

Urban-art-house

Amsterdam is een art show rijker. Nu dragen we hier bij RELOAD streetart een warm hart toe en vinden dit initiatief daarmee ook een berichtje waard.

De culturele haven van Amsterdam lijkt zich verplaatst te hebben van Noord naar de oostkant van de stad. Stadscafe – met strand – Roest is een van de veel gehoorde locaties de afgelopen maanden. Gelegen achter het toch wat commerciële Amsterdam Convention Factory, bevinden zich naast Roest de nodige oude loodsen. Een daarvan huist de Urban Art House expo.

Een art experience, ingericht als een hippe huiskamer, dus gericht op een jong publiek, aldus het persbericht. Waar streetart de laatste jaren een plekje heeft verworven in traditionele galeries, pleit Urban Art House juist voor een minder formele omgeving. Het doel; streetart weer laagdrempelig maken. Minder sympathiek vinden we daarbij de entree prijs van € 7,50. Naast streetart zijn er ook meubels, boeken en kledingstukken te bezichtigen en uiteraard te koop.

Tussen de namen een aantal van onze favorieten als Ottograph en Codex Inferno. Ook is er werk van zoal; Sjoco Sjon, K-Guy, Paco Raphael en Simon van der Weerd.

De moeite en een entree prijs waard? Op een zonnige zomer avond wellicht, met een afsluitend drankje op playa del Roest. Ben je heen geweest? Laat ons weten wat je ervan vond.

Urban Art House
Locatie: Van Gendthallen, Czaar Peterstraat 213, Amsterdam
Data: 6 juli t/m 2 september, officiële opening 9 juli (invite only)
Openingstijden: Donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 19.00 / zat tot 21.00
Entree: €7,50
Meer info: fckarthouse.com