Legendarische Z-Boy overleden

Jay-Adams_header

Jay Adams, een van de originele Z-Boys, is op 14 augusts overleden aan een hardaanval. Adams was een van de skateboard pioniers die ‘natural style’ belichaamde en werd 53 jaar.

Zijn runs waren nooit hetzelfde. Altijd vol energie en on the go vond hij nieuwe tricks uit die aan de basis stonden van het moderne skateboarden. Adams begon zelf al in 1965 met skateboarden, ‘whenever the waves where shitty’. Samen met zoal Stacy Peralta en Tony Alva vormde hij de de legendarische Z-Boys, een jonge groep kids die opgroeiden in Dogtown. Allemaal fanatieke surfers in een achterstandsbuurt van LA, die skateboards  –  toen nog met wieltjes van klei – oppakten om hun surf trick te oefenen op de straat. Hun agressievere en innovatieve stijl sloeg in als een bom in het skateboarden van die tijd (1975) en veranderde de sport.

Die agressievere en innovatieve stijl sloeg in als een bom in het skateboarden van die tijd

Adams verviel later in het gebruik van drugs en verloor veel familie leden casino in Pennsylvania. Waarbij het verlies naar eigen zeggen met het drugsgebruik verband zou houden. Tot op de dag van zijn overlijden is hij echter blijven surfen, hij is zelfs overleden tijdens een surfvakantie met zijn vrouw in Mexico. Wij herinneren graag zijn glory days. Daarmee een tribute sideshow aan de meest stijlvolle tricks waarvan je vandaag de dag nog zou willen dat jij ze kon maken.

Hieronder ook een recente video van Z-Flex skateboards waarin Jay Adams te zien is. Daarin ook de nodige historische beelden en andere oude helden aan het woord.

Latest posts by Danny (see all)