Mark Mathews – van angst voor de branding tot big wave surfer

MARK-MATHEWS

Mark Mathews is een 32 jarige Australische surfer, bekend van zijn big wave sessies. Bijzonder, voor een surfer die als grommet nogal eens verstijft van angst uit de branding werd geplukt. 

Zijn moeder was vaak de reddende engel die uit paddelde om zoon Mark te hulp te schieten. Terugdenkend vermoedt Mark ooit een stevige wipe out gehad te hebben die hem jarenlang angstige maakte om ‘caught in the wave’ te raken.

The first memory I have was waking up underwater and not knowing at all where I was

Dat was Mark rond zijn 12e, waarna de angst verdween. Op zijn 16e begon hij grote golfen te surfen en kort daarna werd hij pro. Recent kwam zijn fear echter weer terug na een enorme wipe out in Tasmanie waar Mathews bewusteloos raakte. ‘The first memory I have was waking up underwater and not knowing at all where I was. Just completely terrified’ zoals hij het zelf omschrijft.

Je ziet zowel de wipeout als hoe Mathews terugkrabbelt in het surfen in deze mini docu. Het is de eerste aflevering van een serie waarin O’Neill internationale rijders bijzondere insights en momenten delen. De volgende is naar verwachting met Jordy Smith.

 

Latest posts by Danny (see all)