Peru is ook voor surfers een paradijs

lets-travel-to-peru-machu-picchu-with-Berenger-Zyla-featured

Wie denkt aan Peru, denkt waarschijnlijk aan natuur, archeologie en avontuur. Maar wist je al dat Peru ook dé perfecte bestemming is om te surfen? Zo zijn er in het verre Zuiden constante winden die zorgen voor hoge golven op de talloze stranden. Rondom Lima vind je de bekende surfgebieden Cerro Azul en Punta Hermosa. En ook het gebied rondom de hoofdstad is beroemd om de perfecte golven.

Máncora, volgens sommigen het mooiste zandstrand van Peru, biedt de grootste linkshandige point break ter wereld. Bij Chicama is de langste lefthander met een bizarre lengte van 4 kilometer te vinden. Wow! En ben je op zoek naar de hoogste surf? Dan moet je juist weer in Pico Alto zijn.

Surfari-Guess-the-Spot-Peru-2

Het mag duidelijk zijn; Peru is een perfecte bestemming om te leren surfen of om als gevorderde surfer heen te gaan. En wanneer je na het surfen even toe bent aan iets anders, dan is er nog veel meer te doen op deze bestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van dansen op een levendige beat van de huayno muziek en feesten op een festival waar ooit de vrijheidsstrijders woonden? Of een bezoek aan het moderne wereldwonder Machu Picchu? Check deze site voor meer tips en informatie over Peru.

Latest posts by Danny (see all)