Protest Cable Call 2012

protest

Op 25 en 26 augustus wordt voor het derde opeenvolgende jaar de Protest Cable Call in Nieuwegein georganiseerd. Dit is de enige Nederlandse tourstop van de wereldkampioenschappen wakeboarden en wakeskaten.

De Protest Cable Call is tot een groots en succesvol wakeboard en wakeskate evenement uitgegroeid waar de beste riders van de wereld aan deelnemen. Deze riders halen alles uit de kast om die titel van wereldkampioen te bemachtigen. Jeroen Beersmans, organisator van het evenement, zegt: “In het eerste jaar waren we gewoon een evenement van de WWA Worldseries. Nu zijn we één van de vier grootste wake evenementen in de wereld!” De WWA world series is een tour van vijf evenementen door de hele wereld, waaruit uiteindelijk een wereldkampioen bekroond wordt.

Niet alleen het wedstrijdelement van dit evenement is gegroeid. Inmiddels is de Protest Cable Call een mini muziekfestival geworden met voor ieder wat wils. Tijdens het weekend is er op het gehele terrein genoeg te beleven. Naast de internationale pro wedstrijden op zijn er clinics, cocktailshakers, een shoppingstreet, verschillende eet- en drinkmogelijkheden en in de avond vind het FeelGood Festival plaats met onder andere de Handsome Poets op het podium. Daarnaast zijn er artiesten als DJ Okkie, Offshore, The Arc, Rock and Roll Prophets en Celluliod Gurus.

Gedurende de Protest Cable Call zullen de riders gebruik maken van de cableway om hun tricks en moves te laten zien. De riders worden met en snelheid van zo’n 30 km per uur over de baan getrokken en maken gebruik van onder andere obstakels in het water om extra mogelijkheden voor specifieke tricks en moves te creëren. Als ze in de bochten gaan versnellen kunnen ze zelfs sprongen makenvan 4 tot 5 meter hoog. Het evenement vind op 25 en 26 augustus plaats bij Down Under in Nieuwegein. Het evenement zelf is gratis. Voor het Feelgood Festival op zaterdagavond zijn tickets te verkrijgen.

Latest posts by Danny (see all)