Reminder: Voorronde Braun Battle Of The Year

Braun-Battle-of-the-Year

Op 17 september vindt de laatste voorronde plaats voor de Braun Battle of the Year (BOTY). Het grootste breakdance event ter wereld waar naar verwachting 350 crews tegen elkaar strijden in de diverse voorrondes en finale.

Er is slechts ruimte voor 1 crew uit de Benelux om zich te kwalificeren voor de finale. Deze voorronde vindt plaats in het KVS theater in Brussel. De winnende crew mag haar land vertegenwoordigen op de grote finale in het Franse Montpellier op 19 november. Strijdende crews zijn zoal; Total Madness (BE), Team Shmetta (NL en BE) en Block Rockers (NL).

BOTY staat niet alleen in het teken van breakdance. Het een celibration van alles de hiphop cultuur meebrengt. Hiphop legend Afrika Bambaataa, door vele gezien als de grondlegger van de hiphop, zal bij de Brussel editie aanwezig zijn. Na de finale in Montpellier zal Bambaataa de host zijn voor de afterparty. Ook tijdens de editie in Brussel een foto expositie van Joe Conzo. Conzo is een van de eerste hiphop fotografen die de hele cultuur vastlegde, op de vooravond van BOTY zal Conzo zijn fotoboek presenteren ‘Born in the Bronx’ presenteren.

Langjarig sponsor van de BOTY is Braun cruZer. Het merk levert ook een inhoudelijk bijdrage door Ronnie Abaldonado en DJ Lean Rock naar het event te halen. Lean Rock staat geprogrammeerd als headliner en b-boy kampioen Abaldonado zal deel uitmaken van de jury.

Om alvast in de stemming te komen, hieronder de ultieme klassieker Planet Rock van Afrika Bambaataa.

Latest posts by Patrick Hofland (see all)