Report: O’Neill Skate Snow Surf & Wake Fest

Oneill-snowfest

In het laatste weekend van juli bracht het Californische surfpakken merk een paar kuub sneeuw naar het Belgische strand van Blankenberge. Je leest het goed, sneeuw!

Met een kabel systeem die we kennen van wakeboardbanen als in Nieuwegein kon je snowboarden op een slopestyle park. 35.000 kilo sneeuw bedekte het 800m2 tellende parcours. Een dikke regenbui gevolgd door volle zon maakte dreigde van het parcours echter een uitgerangeerde indoor piste te maken. Gelukkig dat de voornamelijk Belgische rijders daar ook nog aardig mee uit de voeten konden.

img: Stijn Brands

Een solide skatepark was er ook, waar onze favoriete zuiderburen Phil Zwijsen en Axel Cruysberghs los gingen. Cruysberghs wist uiteindelijk de skate contest te winnen. Tijdens de prijs uitreiking was hij echter onvindbaar. “Ik stond voor de eerste keer op een surfplank’’ vertelt hij later lachend. De kleine golfjes waren ideaal voor een eerste kennismaking met de surfsport, waar dan ook volop gebruik van werd gemaakt.

Axel Cruysberghs / img: Thomas De Wispelaere

Voor de toeschouwers waren was er naast boardsport actie ook de nodige muziek en kunst te zien. Creatief collectief Kapow nam de nodige boards en auto’s onder handen met verf, stiften en spuitbussen.

Meer info: oneill.com/ssswfest

Latest posts by Danny (see all)