REVIEW: HTC ONE

HTC_ONE_review_reload

RELOAD nam het vlaggenschip van Taiwanese telefoon maker HTC mee naar een paar feestjes, surfsessies en gewoon de straat op. Naast het design claimt het merk vooral een toestel te hebben afgeleverd met superieure foto en audio prestaties en mogelijkheden. RELOAD test het uit.

From the box
De HTC One oogt als een solide toestel met haar metalen behuizing. Het formaat valt ook meteen op, waarmee de grens van een telefoon formaat wat ons betreft wel bereikt is. De een slag kleiner zijde ‘mini’ uitvoering zouden we zelf waarschijnlijk eerder aanschaffen. Na enige tijd gebruik zijn we het formaat wel gaan waarderen, zeker als je een filmpje wil checken. Hij is ook platter dan de meeste toestellen van de concurrentie.

Start met gebruiken
We moesten de website even raadplegen om goed op weg te komen. De mogelijkheid om een mini SD kaart te plaatsen ontbreekt, waarmee we gewend zijn om onze muziek, foto’s en natuurlijk contacten in één keer van telefoon A naar B te verplaatsen. Een transfer programma biedt uitkomst en is gebruiksvriendelijk. Als je veel muziek op je telefoon hebt staan dan ben je wel even een uurtje bezig.

Voordat we echt aan de slag konden moesten we echter nog een nieuwe simkaart aanvragen. Uw redacteur was nog in het bezig van een reguliere simkaart, de One werkt alleen met een micro Sim.

HTC_one_Berlin-2Kleurfilter en een ochtendzon in Berlijn.

Fotoprestaties
De One bezit over een scala aan foto mogelijkheden. Waaronder het vooraf toepassen van beeld filters. Waarmee je meer het gevoel hebt met fotograferen bezig te zijn dan achteraf een Insagram filter te gebruiken. Je moet weer even vooraf nadenken over het beeld, dat kunnen we wel waarderen. Al zie je natuurlijk wel meteen het effect op het scherm en kan je snel schakelen tussen de verschillende filters.

Je moet weer even vooraf nadenken over het beeld, dat kunnen we wel waarderen

Net als bij Instagram zijn de retro filters de grootste verrijking. Bij ochtend, avond of tegenlicht zijn deze het mooiste. Met de retro ‘tunnel’ filter hadden wij veel plezier, daarbij kan je de mate van het tunnel effect heel handig op het touch screen instellen. Ook bij matig licht biedt deze functie uitkomst.


Avond foto’s:

De avond modus van de One is volgens HTC veruit de beste. In vergelijk met haar twee grootste concurrenten is dat misschien ook wel het geval en als je een simpele compact camera gebruikt, dan kan je die voortaan thuis laten. Voor een beetje hobbyist is het ook niet meer dan dat. Leuk voor een paar snaps voor web gebruik. Bij low light en beweging is het bijna niet te doen om een bruikbaar resultaat te krijgen. Op je telefoon lijkt het dan nog wel wat, op een beeldscherm blijft er weinig van over door de grote mate van ruis die de camera produceert om nog wat licht op te vangen. Verkleinen naar een facebook vriendelijk formaat levert nog een redelijk resultaat op, wat voor de meeste gebruikers acceptabel genoeg is. Maar ook overdag is bij een iets grotere afstand en geen ideaal licht het resultaat niet al te spannend getuige de foto hieronder.

HTC_one_SurfActiefoto’s, zeker bij slecht licht blijven best een opgave.

Audio:
De Beats Audio heeft hier zondermeer zijn werk gedaan. Er komt een degelijk volume uit de HTC One. Bij harder zetten vervormt deze nauwelijks. Prima alternatief voor een setje handzame boxjes op vakantie. Ook die kan je voortaan thuis laten.

Conclusie:
Van de HTC One zijn wij inmiddels wel een beetje fan geworden. Een goed alternatief voor iPhone qua stijl. Zeker als je voorkeur hebt voor een Android systeem dan is de One waarschijnlijk de beste keuze. Voor je social media snaps is de camera heel fijn en blijkt inderdaad ook bovengemiddeld te presteren. Er zitten nog de nodige fototrucks op die we (nog) niet getest hebben, iets teveel gimmic voor onze smaak. De webcam van Surfweer.nl krijgen we helaas niet werkend op deze HTC, in tegenstelling tot op de meeste andere toestellen. Hopelijk iets wat met een update verholpen kan worden.

De net gelanceerde HTC One M8, opvolger van deze HTC One die officieel de toevoeging M7 heeft, heeft schijnbaar een aantal verbeteringen doorgevoerd in audio en foto technieken. De aluminium behuizing wordt gelukkig voortgezet. We zijn benieuwd!

Latest posts by Danny (see all)