Rocken in een duinpan: Surfana festival

Surfana_1

Van 13 tot en met 15 juni strijkt het Surfana festival voor de vierde keer in de duinen bij Bloemendaal. De eerste editie was dan misschien een feestje met een tent, twee aggregaten en 50 bezoekers met eigen bier. In korte tijd is het een compleet festival geworden.

Initiatief nemers Maarten Aland, Maarten Zwetsloot en Lars van der Veen hebben als doel het leukste (kite) surf festival ter wereld te maken. Niet op het strand zoals je misschien zou verwachten maar op Camping de Lakens. ‘Op de camping heb je meer vrijheid en ruimte’ aldus Lars. De camping is dan ook ideaal gelegen, op een steenworp afstand van het Bloemendaalse strand. Letterlijk in een grote duinpan vindt het festival plaats.

Creatieve objecten zoals een 3 meter hoge golf van sloophout

Die duinpan wordt omgetoverd tot een compleet dorp met veelal gerecyclede materialen. Creatieve objecten zoals een 3 meter hoge golf van sloophout, sauna tot aan een bubbelbad. Op het terrein vind je zoal het nodige biologische eten, massages, testboard en de creaties van houten surfboard bouwer Olaf de Vries met zijn Ollywood boards.

Overdag vinden met name de clinics plaats voor surf, kite en sup. En ook buiten het water kan je longboarden, golven leren voorspellen met surfweer.nl guru Tobias van Tellingen, didgeridoo spelen, wijnproeven en ook de iets spirituelere bezoeker komt aan zijn trekken. Je kids kan je ook nog eens meenemen.

Surfana_2
Muziek
Geen festival zonder muziek. In de avond gaat het dan ook los met optredens van Splendid, de door Ben Howard bejubelde Engelsman Tom James en reggae van Meta & the Cornestones. De volledige line-up kan je hier lezen. Wij kijken wel uit naar een avondje rocken in een Hollandse duinpan.

Groot voordeel van de camping is natuurlijk dat je niet onder je handdoekje hoeft te slapen. Wil je het hele weekend meemaken dan heb je voor € 85,- ook gewoon een slaapplaatsje geregeld. Voor alle dagen zonder overnachting betaal je € 45 en een dagkaartje kost € 25,-. Geen grote sponsordeals, met die kaartverkoop en de drankjes breien de mannen het festival dan ook aan elkaar. Voor tickets en updates, check: surfanafestival.nl

Surfana_3

Latest posts by Danny (see all)