Verbeter de wereld begin bij je zonnebril

Dick_Moby-2

Dat is zo’n beetje de strekking die twee Nederlandse surfers in gedachten hebben voor het nieuwe brillenmerk Dick Moby.

De founders, Tim en Robbert, ergerden zich al jaren aan de grote hoeveelheid plastic die in de wereldzeeën ronddrijft. ‘Plastic is great. Maar wel op je neus’, aldus het duo. In een poging om dit probleem te verhelpen zijn de heren een samenwerking aangegaan met de Surfrider Foundation en doneren 10% van elke verkochte bril aan dit initiatief. Het is daarmee meer dan een ludieke actie. “Plastic is een fantastisch materiaal; als we het gaan zien als de waardevolle grondstof die het is, gaan we er hopelijk ook bewuster mee om. Dat is de boodschap die we met Dick Moby willen uitdragen en hier zetten we ons dan ook voor in”, aldus Tim.

Plastic is great. Maar wel op je neus

Het merk is er echter nog niet. Door crowdfuning moet Dick Moby van de grond komen. Of simpeler gezegd, als er genoeg brillen besteld zijn worden deze pas gemaakt. Tot 14 maart zijn de brillen passen bij Hutspot aan de Van Woustraat 4, Amsterdam. Tot 20 april is het nog mogelijk om een bestelling te plaatsen op indiegogo.com, een alternatief voor Kickstarter.

De brillen en het ontwikkel proces zijn te volgen op de website www.dick-moby.com en op Facebook. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van eco vriendelijk M49 plastic uit Noord Italië. Wellicht dat de mannen in de toekomst zelf op plastic jacht kunnen gaan in de oceaan om grondstoffen voor hun brillen te vergaren. Check ook zeker de video’s hieronder over het initiatief en de productie van de eerste proto types.

Latest posts by Danny (see all)